Sivut

torstai 26. kesäkuuta 2014

Lohtukankaita ja ompelukoneostoksia

Kesäsuunnitelmamme menivät totaalisesti uusiksi D-insinöörin polkupyörällään tekemän kuperkeikan ja sitä seuranneen olkapääleikkauksen tuloksena. Reilun kahden viikon mökkihöperyys katkesi riemastuttavalla tavalla kyläilykutsuun Kanta-Hämeeseen. Ystävien tapaamisen lisäksi ilahdutti matkan varrella oleva  Wexlerin kangaskauppa tyhjennysmyynteineen. Nämä ovat kirjaimellisesti Lohtukankaita.


Näihin ei uponnut edes suunnittelemamme ja nyt toteutumattomaksi jääneen lomamatkan kassasta kuin reilun hotelliyön hinta. (= kuuden yön säästynyt hinta on edelleen "sijoittamatta"!). Lähdin ihan suunnitelmallisesti täydentämään lila-pinkki-puna-sini-turkoosivarastojani, koska käytäntö on osoittanut, että niitä minulla kuluu eniten. Hain melko yksivärisiä kankaita, mutta muutama vähän kirjavampikin herkku mahtui mukaan.D-insinööri istui (miehille varatussa?) tuolissa Wexlerillä käsi ja olkapää paketissa ja katsoi kun kannoin pakkoja leikattavaksi. 

Ystäviemme yllytyksestä teimme paluumatkalla pienen poikkeaman Vanhaan Vääksyyn. Varsinainen nähtävyys on Lauran Kauppa! Oikea aarreaitta. Sitä ei voi kuvata edes valokuvilla, kännykkäkameran otokset eivät todellakaan kuvaa puodin luonnetta eikä sen runsautta. Lauran Kauppa täytyy kokea.Metallilankainen mallinukke olisi lähtenyt mukaan, jos minulla
olisi kotona paikka sille.
Kannettavia lehmiä!
Ne ompelukoneostokset  ovat tässä. Pienemmän olin ostanut jo aikaisemmin nukkekotitavaroita myyvästä liikkeestä, isompi löytyi Lauran Kaupasta. Olisikohan tässä keräilyn alku? Ihan pelkillä sirkushuveilla ei tuliaiskassimme (=auton takakontti) täyttyneet, Vääksyn myllystä kävimme noutamassa myöskin ruumiin ravintoa, isoja kaurahiutaleita ja kokonaisia ohraryynejä. Uusi tuttavuus oli ruismannaryyni. Huomenna meillä hautuu ruispuolukkapuuro!


Nyt jaksaa taas olla mökkihöperö jonkun aikaa!

18 kommenttia:

 1. Hienoja lohtukankaita! Onpa Lauran kaupassa tavaraa-:)

  VastaaPoista
 2. Paranemista isännälle, meillä on koettu tuo sama juttu muutama vuosi sitten. Mies oli s-lomalla puoli vuotta mutta jo loppulomallaan siivoili yhdellä kädellä kun ei jaksanut enää tv:tä katsoa eikä kirjoja lukea. Lenkkelläkään ei voinut jatkuvasti.
  Tuolla kangasmäärällä saa jo jotain kivaa aikaiseksi, kauniita!
  Ompelukonekeräily olisikin mukava kohde.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kankaita. Oikein mielenkiintoisen näköinen sisustuskauppa. Ravinto-ostoksetkin olivat tärkeitä :)

  VastaaPoista
 4. Ilmiselvästi on ompelukoneiden ekrääminen alkamassa. Mahtava kangasvalikoima tarttui mukaasi. Noista voi syntyä vaikka mitä, kun sointuvat noin hyvin toisiinsa. Paranemista miehellesi.

  VastaaPoista
 5. Noista kankaista on varmasti lohtua monen pahan mielen karkoitukseen. Kaunis lajitelma. Poikkesin itsekin Wexlerissä matkalla sinne iloiseen itä-Suomeen, mutta ostin vain pari kankaan palaa ja metrivetoketjua. Harmi, kun kauppa lopettaa. Pikaista kuntoutumista puolisolle ja maukkaita puuronkeitoksia sinne mökkihöperyyteen.

  VastaaPoista
 6. Voi Hurja, ei voi muuta sanoa! Uudet kankaat nayttaa ihanilta! Uskomattoman suloiset ompelukoneetkin! Oikein sopiva kerailykohde. Mutta tuo Lauran kauppa! Onneksi en paase! Tuo mallinukke olis kylla mahtunut meidan kauppaan koruille! Ja kannettavaa lehmaahan nyt aina tarttee! Nautipa puurosta minunkin puolesta!
  Tulipalohelteiset terveiset! x Teje

  VastaaPoista
 7. Ihanat kankaat. Niin se on, että kaikesta voi löytää jotain hyvää.

  VastaaPoista
 8. Kaikkea ihanaa, mökkihöperyyttä laimentavaa tavaraa oletkin löytänyt!!! Siis onko Wexlerissä loppuunmyynti? En sitten sielläkään ehtinyt käydä :(

  VastaaPoista
 9. Hm... Onko se Wexlerin tyhjennysmyynti pitkäaikainenkin - kankaasi saavat kyllä haluamaan Lahden suuntaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistaja-Erican mukaan Wexler on varmasti auki heinäkuun loppuun, ehkä vielä elokuussakin. Wexlerin facebook-sivuille näyttää päivittyvän uudet tarjoukset ja varmaan aikataulutkin, sitä mukaa kun ne selviävät.

   Poista
 10. Tosi loistavia lohtukankaita. Harmi, kun suunnitelmat muuttuu, miehelle paranemista. Mulla alkaa loma viikon päästä ja suunnitelmissa on mökkihöperyyttä. Kun alkaa kiristää, lähden käymään kaupungissa varastoja täydentämässä.

  VastaaPoista
 11. Ihania kankaita, oikeita herkkuvärejä! Tuo Lauran kauppa on todella kokemus, ei sitä voi edes kuvailla.

  VastaaPoista
 12. Upean väirisiä lohtukankaita löysitkin.Kiitos tiedosta Wexlerin loppuunmyynnistä, vaikka sinällään ikävä asia onkin.

  VastaaPoista
 13. Ihana tässä vesisateessa fiilistellä noita sinun kangasostoksiasi. Minä meinaan menen sinne huomenna! Lauran kauppa vaikuttaa aika inspiroivalta, tavaraa näyttää olevan paljon, joten kaiken katsomeiseen taitaisi mennä koko päivä.

  VastaaPoista
 14. Hienonvärisiä lohtukankaita! Onhan se sääli että kangaskauppa ei pärjää vaikka kyllä me yritetään tukea... Ompelukoneiden keräily ei kuulosta hullummalta :)

  VastaaPoista
 15. Tilasin organisaattorin Samorgalta. Tuote tuli Koreasta, mutta oli viimeisen päälle tehty. Nyt päällyskassi työn alla :)

  VastaaPoista
 16. Oi, miten ihastuttavat pienet ompelukoneet.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!