Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kopoti kopoti kopoti kop!

Nyt ei puutu muuta kuin hevonen ja satula, sillä satulalaukku (Uptown Saddleback) on valmis. Aikamoista nyhertämistä laukun tekeminen välillä oli. Kiusaus hypätä muihin töihin kesken laukun teon oli välillä suuri, mutta päätin, että tämä valmistuu ensin ja vasta sitten suuntaan muihin projekteihin.


Laukun takana on vetoketjutasku, mallissa se oli nimetty puhelintaskuksi. Se on sen verran iso kooltaan, että ainakin minun puhelimelleni todella reilu.


Etupuolelle taittuva läppä kiinnittyy kankaiden väliin ommeltavilla magneettinapeilla, ne kuultavat läppä-ylhäällä -kuvassa kankaiden läpi. Läpän alle sijoittuu kaksiosaisen laukun toinen osasto, jossa on kaksiosainen tasku.


Taskun saumaan on ommeltu karbiinihaka (tätä ei ollut mallissa) avaimien kiinnittämistä varten.


Läpän yläreunassa on vertoketju, jonka takaa avautuu laukun toinen osasto. Vuoritin sen vaaleammalla kankaalla, koska tila on aika syvä ja tummasta laukun pohjukasta voi olla vaikea löytää tavaroita. Mallissa ei ollut pikkutaskua tässä osastossa, hetken mietin sen tekemistä, mutta totesin tilaa olevan tarpeisiini ja jätin sen tekemättä.


Mallissa hihnaksi oli laitettu musta nailonremmi ihan sellaisenaan, mutta minusta se näytti keskeneräiselle, ja niinpä ompelin hihnan samoista kankaista kuin laukunkin. Olisin  halunnut keskikaitaleeksi tereissä olevaa lilaa, mutta sitä oli enää niin vähän, ettei se riittänyt.


Pohjan pyllistyksestä näkee, etten saanut etu- ja takapuolen poimutuksia samalla tavalla. Ensimmäistä reunaa (tässä ylhäällä) tehdessäni yritin saada aikaan sitä, mikä toisessa reunassa onnistui. Kehitys on siis ihan silmin nähtävissä.

Tekniset tiedot:
- malli on kotoisin Studio Kat Design'sta,
- laukun korkeus läppä suljettuna n. 26 cm, läppä ylhäällä n. 33 cm
- leveys n. 30 cm
- pohjan "istuma"leveys n. 16 cm
- kankaat tilkkupuuvillaa
- välissä huopakovike (mallissa oli käytetty Soft&Stable foam stabilizer TM - en tiedä, saako täältä, huopakovike toimi ihan hyvin)

Kaavat ja ohjeet ovat todella selvät, ja huomasin, että ne todella kannattaa lukea kunnolla. Sekaannusta ainakin minulle helposti aiheuttivat osien nimet, joiden kanssa jouduin olemaan tarkka (pouch segment, flap segment, back segment, snap pouch, flap back etc.). Ohjeissa on hyvät havainnekuvat, ja netistä löytyy vielä valokuvilla varustetut ohjeet, mm. miltä työn tuli näyttää kunkin työvaiheen jälkeen. Mukana on myös ohjeet, jos laukun halusi tehdä ilman eri värisiä segmenttejä yhtenäisestä kankaasta. Ohje päättyi sanoihin: You are done! Enjoy!

Jos olisin nyt tilaamassa ohjetta, tutkisin Studio Kat Design'n sivut ja ohje-esittelyt tarkemmin. Mallilaukussa olevan kirjavan vetoketjun olisi saanut samaan pakettiin, samoin kankaiden väliin ommmeltavat magneettinapit. Napit tilasin sitten erikseen muualta (tulivat kai jostain Aasiasta) ja paljon halvemmalla. En tiedä, onko niitä Suomessa saatavilla. 


Magneetin halkaisija on 18 mm ja se on kahden pehmeän muovin välissä. Nappi ommellaan kiinni  muovin läpi.

Vaikka välillä tuntui, että laukun kanssa menee ikä ja terveys, niin todennäköisesti teen samalla kaavalla joskus toisenkin. Tässä ensimmäisessä paljon aikaa meni kaavojen ja ohjeiden tutkimiseen. Luulen, että uutta kassia ommellessa tähän käytetty aika pienenee ainakin kahdella kolmasosalla, koska nyt osaan jo oikaista joissakin kohdin (vaikka ohjeissa tämä kiellettiin) , eikä pähkäilyyn kulu niin paljon aikaa.

Kesäkuun BOMit odottavat valmiiksi leikattuina, vielä on kesäkuuta vähän jäljellä.

12 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hieno. En kyllä osaisi itse ommella.. Kivasti toteutettu vuorkankaat eri värisistä kankaista. Minä tykkään vaaleista vuorikankaista laukuissa, mutta niitä ei paljoa ole. Tavarat hukkuvat tummaan laukun pohjaan...

  VastaaPoista
 2. Siitähän tuli vallan ovela laukku ja kiva! Kaksiosainen sisus on näppärä idea. Kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kiva laukku. :) Kasseissa ei voi koskaan olla liikaa taskuja.

  Olen ostanut Sinooperista magneettinappeja, Olen nähnyt niitä myytävän myös nettikaupoissa.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva malli, ja kauniit värit valitsit siihen!

  VastaaPoista
 5. Kaunis laukku. On noissa taskuissa ollut väkertämistä. Käyttämäsi kankaat ovat kauniin värisiä.

  VastaaPoista
 6. Ihailtavaa sinnikkyyttä. Kaunis laukku ja kiva malli. Kyllä se nyt tarvitsee sen hepankin ;=) Minulla on kaapissa ainakin kaksi kurssityöna aloitettua lakkutekelettä, jotka eivät edisty mitenkään :(

  VastaaPoista
 7. Lopputulos on todellakin kaiken vaivannäön arvoinen. Kaunis laukku ja pirteän värinen. Noissa taskuissa ja lokeroissa tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät silloin, kun niitä tarvitsee.

  VastaaPoista
 8. Ihanat veden värit laukussa. Malli vaikuttaa haastavalta, mutta mielenkiintoiselta. Taskujakin on riittävän tuntuisesti. Vuorin värin merkitystä en olekaan osannut ajatella. Pitääpä pitää mielessä!

  VastaaPoista
 9. Tulipa sioitä aivan ihana! Tee äkkiä itelles keppari ja karauta silllä kylille laukku heiluen. Jos olisin hyvä kaikessa, tekisin minäkin tuollaisen, mutta nyt vaan ihastelen sinun työtäsi.

  VastaaPoista
 10. Kaunis laukku tuli! Mielenkiintoinen malli, mutta taidanpa itse tyytyä helpompiin :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis laukku.Katsoin ensin että oletko tehnyt laukun nahasta, näyttää minusta kuvassa siltä, mutta kankaasta se taitaa olla :)

  VastaaPoista
 12. Todella nätti laukku ja niin käytännöllinen ja tarpeellinen!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!