Sivut

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Reunusprobleema ja tilaprobleema

Joulupeiton tilkkupinta on kasassa. Mittavirheitäkin sattui, koska alkuperäisessä suunnitelmassa peite olisi ollut kaksi blokkia kumpaankin suuntaan suurempi, mutta kun ryhdyin yhdistämään blokkeja, niin huomasin peitteestä tulevan liian ison torkkupeitoksi. Blokkeja jäi siis aika pino tähteeksi, ja niistä surruttelen vielä ennen joulua muutaman kaitaliinan.


Mutta nyt reunusprobleemaan.

Laittaisinko tällaisen... (1)


Apua! Nyt tuli uusi, iso probleema! Blogger ilmoitti, että kuvien tallennustilani on loppu ja tarjoutui myymään minulle sitä lisää! Yritin poistaa Picasasta muita kuin blogikuvia, mutta ei auttanut. Onko muuta vaihtoehtoa kuin laittaa dollarit jonoon? Auttakaa viisaammat!

Picasan blogialbumissa näyttää olevan samanlaisia kuvia useampi kappale, enkä nyt uskalla puuttua niihin, kun sain muutaman kuvan blogistani jo katoamaan (iäksi?). 

9 kommenttia:

 1. Tuo reunus näyttää kyllä hyvältä.

  Minulle tuli sama ilmoitus tänään kun yritin laittaa uutta kirjoitusta ja lisätä muutaman kuvan. Saan pojalta huomenna apua ongelmaan, en aio ostaa lisätilaa:)

  VastaaPoista
 2. Reunus kyllä näyttää ihan hyvältä, mutta vaikeaa muuten sanoa, kun ei näe kokonaisuutta. Ihanan punaista! Ruusukangas on kyllä ihana!
  Tilaongelma ehdotus
  Pitäisikö picasasta poistaa/siirtää ulkoiselle kovalevylle, mistä ne saa uudestaan käyttöön kun tarvitsee. Mulla on käytössä sellainen.

  VastaaPoista
 3. Kun poistaa/siirtää Picasasta, niin samalla häviää blogista. otsikkokuvakin on nyt jo tiessään. Argh,argh! Nyt on mentävä kyläiltaan, jatkan tuskailua sen jälkeen. Toivottavasti sillä välin tänne on tullut hyviä ratkaisuja :-D
  Noita reunusvaihtoehtoja oli viisi, mutta tuohon jäi esittely...

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen reunus. Kuvaongelmaan en osaa sanoa mitään. Itse en saa tällähetkellä lisättyä mitään kuvia blogiini. Mukavia ompeluhetkiä.

  VastaaPoista
 5. Kaikki kuvat pitää pienentää ennen Picasaan vientiä nettikokoon eli 10-200 KB kokoisiksi. Jos vie 5-10 MB kuvia, niin Picasan tila täytty tuossa tuokiossa. Kuvien pienentäminen tapahtuu jonkun kuvakäsittelyohjelman avulla. Koska pienennän omat kuvani olen vuoden aikana käyttänyt alle 10 % käytettävissä olevasta levytilasta. Laitan huomenna blogiini täsmällisemmän kuvauksen tästä asiasta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kvilttaaja, tätä vähän pelkäsinkin. En ole vain viitsinyt pakata niitä pienemmiksi, laiskuudesta tässä sakotetaan. Täytyy pohtia, miten tässä urakkaa jatketaan, koska en halua kuitenkaan ruvata kuviani poistelemaan.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kankaita sävyt sopii toisiinsa hyvin,reuna jota suunnittelet on rauhalinen sopii hyvin.Kuvaongelmaan en osaa neuvoa antaa.

  VastaaPoista
 8. Minusta tuo ylempi reunusehdotelma on parempi, tykkään kun reunassa tumma kangas on uloimpana.
  Kvilttaajalta sait hyvän neuvon kuvatilan täyttöön.

  VastaaPoista
 9. Hyvä, että sait Kvilttaajalta neuvon, toivottavasti ongelma ratkesi, ainakin olit saanut otsikkokuvan takaisin!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!