Sivut

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kaaoksen kesytys, osa 1 (lisäosia ei ehkä tule)

Kvilttaajalta tuli ehdottomasti paras ehdotus kaaoksen kesytykseen, Vuittonin matkalaukut! Löysinkin Vuittonin sivuilta aivan ihku- ihanan setin vähän vanhanaikaisen näköisiä laukkuja. Sopisivat hyvin pappani tekemän vanhan sängyn kupeeseen. Kävin kopsaamassa kuvankin, että olisin voinut esitellä ne teillekin, mutta sitten sattui sivujen alareunassa silmään " Legal Notice". Ja kun kävin sinne kurkkaamassa, siellä oli senlaatuiset ukaasit kuvien käytöstä ja (jos oikein ymmärsin, niin) myös linkittämisestä, etten uskaltanut ottaa riskiä, että joutuisin käräjille Luisin kanssa. Menisi viimeisetkin kankaanostorahat! Mutta siellä ne ovat, jos joku haluaa käydä kurkkaamassa.  En uskalla laittaa tähän edes nettiosoitetta, jos siitäkin joutuu raastupaan. Enkä uskalla haaveilla enää ostamisestakaan, jos siitäkin kutsutaan tuomarin pakeille.

Toinen käytännön ongelma: Tämän käpykylän laukkuliikkeissä (2 kpl) ei Vuittoneita myydä. Tuskin Prismassa tai Kitumarketissakaan. Junalippu Helsinkiin laukkuostoksille maksaa siinä 80 € (ajatelkaa, miten paljon kankaita sillä saa!), joten tämä ratkaisi lopullisesti Vuittonien hylkäämisen. Sen sijaan suuntasin halpahalliin. Kolme pajukoria maksoivat yhteensä kolmisen kymppiä. Halusin niihin kangasvuorit. Omasta kaapista löytyi vuonna 1991 Viipurista ostettu pellavaliina, josta minun piti tehdä keveät kesähousut. Liinan hinta oli 8 markkaa. Rikos länsivaluutan käytöstä lienee jo vanhentunut, joten uskallan tässä tunnustaa laittoman valuutan käytön. Kepeitä kesähousuja ei siis tule. Liekö kangaskaan enää riittänyt. 


Liinan leveys oli just korin sisuksen ympärysmitta, kahteen koriin ei tarvinnut edes reunaa päärmätä, kun leikkasin kappaleet liinan päistä. Ulkopuolen ympärysmittaan kangas ei riittänyt, joten jouduin jättämään halkion ja turvautumaan rusettiviritykseen. 

Korit majoittuvat sängyn alle sievästi, ja pääsen kopiopaperi- ym. pahvilaatikoista (toivottavasti) eroon. Säilytysongelma on nimenomaan työhuoneessa. Minulla on kyllä kohtuullisesti kaappitilaa kankaille ja muille, mutta kun se on kaukana (6-10 m) ompelukoneesta toisessa huoneessa, niin keskeneräiset projektit jäävät koneen lähettyville. Mutta nyt voin upottaa ne sängyn alle. ( Jos sen näkis, että tuo sänky tyhjenee, tuumasi D-insinööri)

Luisille terveisiä, että Legal Noticen säikäyttämänä minulla on nyt hurjasti rahaa ostaa uusia kankaita näiden korien täytteeksi.

7 kommenttia:

 1. Konstit on monet sano emäntä... Korit olivat hyvä ratkaisu. Vuittonin laukut olisivat ehkä olleet liioittelua ja ainakin vastoin tilkkuilijan syvintä kankaanhamstrausviettiä.

  VastaaPoista
 2. Korit ovat oikein hieno ratkaisu. Kukapa tekisi mitään ompeluhuoneella, jos ei voisi hankkia ommeltavaa. Toivottavasti korit pitävät kaaoksen hanskassa ainakin jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 3. Korit on aina hyvä ja sisustuksellisestikkin(kauhee sana tossa) kaunis ratkaisu!! Taitavat olla sen verta syvät, että hyvin saa kankaita mahtumaan!!

  VastaaPoista
 4. Pitäköön Luis vaan laukkunsa! Kyllä tilkkuilija konstit keksii. Nyt on Venäjän tuliainen päässyt hyvään kierrätyskäyttöön. Hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 5. Korit on näppärät ja teit niihin hienot sisukset. Kovin oli komia ompeluhuone, eikä kaapeissakaan ollut moitti mistä. Ihmettelen, mihin ihminen tarvitsee puoli tusinaa leikkuria, kun on vaan kaksi kättä.

  VastaaPoista
 6. Tämä oli hauskin lukemani postaus sitten aikoihin! Ehdottomasti rahat kankaisiin, hittojako niillä Vuittonin kapsakeilla tekee.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!