Sivut

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mysteeristä

Olen sekoillut Mysteerin kanssa edelleen.Monet kiitokset ehdotuksista reunojen ompeluun. Nykyinen versio taitaa olla kokoelma kommenteistanne hiukan yhdistetyinä ja sekoitettuna. Ja vihreä näyttää kuvissa taas ihan harmahtavalle ja tumma lila siniselle?!


Olemassa olevan kankaat sanelivat lopulta paljon lopputulosta. Muutaman version ompelin jo kiinnikin, mutta tarjosin sitten ratkojalle töitä. Vaalea lila oli ainut kangas, jota sain lisää käsityöliikkeen omistajanvaihdosalennusmyynnistä. En edes muistanut ostaneeni sitä sieltä, mutta kun menin varmuuden vuoksi vielä tarkistamaan, löytyisikö sieltä mitään mielenkiintoista, niin siellähän lila kangas minua odotti. Lila näyttää reunassa mielestäni kalpealle, mutta kantti toivottavasti korjaa asian.

Taustakankaaksi olin jo ostanut yhden kankaan (=Ikean pussilakanan hiihtolomareissulta), mutta se ei oikein tuntunut istuvan kokonaisuuteen, vaikka olikin vain taustakangas. Eurokankaasta löysin pakanlopun tummaa lilaa, mutta kun sitä ei ollut tarpeeksi, jouduin paikkailemaan sitäkin. Koska kaivelin tilkkupinnan kankaat omista varastoista, enkä taaskaan suunnitellut loppuun eli reunuksiin asti, niin olen elänyt koko ompelun ajan loppuvien kankaiden uhan alla. Mutta aina on löytynyt vippaskonsteja. Taustakankaan reunoihin piti tehdä  vähän tilkkuraitoja, että sain kankaan riittämään.


Tikkausideat ovat jo valmiina, kun jostain löytäisin riittävän pitkän yhtäjaksoisen ajan sen tekemiseen.


Pienenä välityönä menossa kevään keltaista. (Ai minkä kevään? Aamulla oli -25 mittarissa!)

Onko ehdotuksia, mitä tälle kaaokselle voisi tehdä? Eihän kellään muulla ole tällaisia kasaumia? Onneksi työhuoneessani on ovi.

10 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Taustapuolikin on oikein onnistunut.
  Eihän tuo sinun työhuoneesi paha ole... minulla on myös jonkimmoinen kaaos... Onneksi ovat ne ovet.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista etenemistä mysteerin kanssa. Työhuoneen kaaokseen on helppo vaan ei huokea ehdotus. Hankipa vaikka Vuittonin matkalaukkuja säilyttimiksi tilkkuilutarpeille ;D Tyylikkyys huoneessa kasvaisi, mutta kangasostoksiin ei sitten muutamaan vuoteen liikeneisi rahaa. Kaikilla tilkkuilijoilla syntyy sekamelska, kun tekee jotain projektia tai siis 3-6 projektia samanaikaisesti. Olen kuullut legendan tilkkuilijasta, jolla oli kaikki tilkkuilutarvikkeet yhdessä minigrip-pussissa. Mutta sen täytyy olla pelkkää tarua.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni mysteerityösi väritys on onnistunut. Mukava nähdä minkälaisen kantin siihen valitset. Itsekään en aina suunnittele työtä loppuun asti ja sittenhän onkin mielenkiintoista kun kankaat käyvät vähiin, sitten vaan tarvitaan sitä luovuutta:)
  Kyllä tuo huoneen kaaos on hyvin tutun näköistä:)

  VastaaPoista
 4. Mysteerissäsi on kauniit värit!!Itse rakentelen täällä Leo pojalle sängyn peittoa isoista tilkuista ja tuskailen värien kanssa!! Silloin kun minulla on työn alla jotain ompeluhuoneeni on kanssa yhtä kaaosta. Mutta onneksi on ovi ja ymmärtäväinen perhe!!Siivoan sitten jälkeni kun työ on tehty!!

  VastaaPoista
 5. Aina ei suunnitelmat etene ihan loppuun asti tuttua, mutta sehän tästä tekeekin niin mielenkiintoista ja luovat ratkaisut kun kankaat loppuvat!
  Näyttää hyvältä ja kiva katsoa mitä keksit loppuratkaisuksi.
  Tutun näköistä kaaosta, mutta onneksi oven saa kiinni!

  VastaaPoista
 6. Oikein onnituneet reunat. Onnea tikkaukseen, taustakangas näyttää myös hienolta.

  VastaaPoista
 7. Mysteerisi on oikein upeasti onnistunut vaikeuksista huolimatta. Vihreä ja violetti-lila yhdistelmä näyttää kauniilta. Tuo kuva ompeluhuoneestasi saa minut häpeämään omaani. Minulla on siellä ns. hallittu kaaos. Aina, kun yritän siivota ja järjestellä sitä, niin sen jälkeen on kaikki hukassa. Kaunis kevätliina valmistumassa.

  VastaaPoista
 8. Näkisitpä minun kaaokseni kun ompelen alakerrassa, yläkerrasta löytyy sitten ainakin 17 laatikollista kaikenlaisia kankaita.
  Peittosi on kaunis, minäkin olen käyttänyt tuota rypäle kangasta.

  VastaaPoista
 9. En malttanut heti ostaa boleroa ja kun menin vähän myöhemmin katsomaan, ei ollut enää sopivaa kokoa, enkä jaksanut alkaa kysellä, löytyisikö jostain muusta kaupasta Suomenmaasta.
  Tuohan ei ole edes kaaos. Trevetuloa tänne. Juuri kun sain vähän raivattua, täällä taas kävi joku pyörremyrsky (lue Päivi) ja sekoitti lähes kaiken. Nyt on mittanauhat hukassa jne.

  VastaaPoista
 10. Ovi on oikein oiva väline!
  1. Siivoan ompeluhuoneeni
  2. Otan pari lehteä esille ja jonkun tilkkukirjan. Tunti... ja pöydillä, lattialla silityslaudalla ja hyllyillä on täysi kaaos. Ovi äkkiä kiinni. Surrutus kestää viikonpäivät... HOMMA ALKAA ALUSTA...

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!