Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mysteeri-sandwich

Perheen lauantaiaamun jumppa on suoritettu. D-insinööristä on iso apu sandwichin teossa. Yhdistän kerrokset toisiinsa sprayliimalla ja se vaatii ympäristön suojaustoimenpiteitä. Keittiö on osoittautunut käytännölliseksi, suojaan lattian ja keittiökaapit lakanoilla, jotka saa näppärästi kaappien ovien ja laatikoiden väliin. Kokemuksesta tiedän, että liima ei suinkaan aina osu siihen, mihin sen tarkoittaa, vaan seurauksena voi olla napakka siivouspäivä, kun lattiasta ja kaapinovista on tullut tahmeita. Lakanat on näppärä nakata pesukoneeseen operaation jälkeen.

Konttaamiseksihan tuo meni, mutta nyt on kerrokset valmiina odottamaan tikkaamista. 


Keittiön työpöydältä istuen otettu kuva, polvenikin on näköjään päässyt kuvaan mukaan.

Sama näkymä työpöydällä seisten. Eipä tullut rajattua kuvaa yhtään siistimmäksi. Ja kamalan ruttuisia lakanoitakin meillä näyttää olevan. Peiton vihreä ei missään kuvassa ole sellainen kuin se oikeasti on, heleä lehmuksen vihreä. Jostain syystä se menee harmaaksi vaikka kameraa on säädelty ja värejä korjailtu.

Näin ison ( 2x2 m) pinnan tikkaaminen hiukan hirvittää, mutta ei opi, ellei tee.

17 kommenttia:

 1. Voi jestas miten hienolta työ näyttää. Eipä nuo lakanat kuvassa mitään haittaa, kuvaa vaan todellisuutta, noinhan pitää pinnat suojata.

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli kaunis peitto, värit ovat hienot!
  Liimaspraylla liimatessa (olen kuullut, en ole itse käyttänyt) pitääkin lähitienoo suojata. Joten lakanat eivät haittaa vaan ovat ohjeistuksena muille kuinka pitää tehdä ja tuskin lakanoita huomaakaan kun pääasia on sinun kaunis työsi!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Tarkoitus on tehdä tikkaus koneella, pääsen siis istumatöihin :)

   Poista
 4. Mysteerisi on TODELLA upea! Malli on mielenkiintoinen, värit raikkaat ja tasapainossa!! Oletko jo päättänyt tikkausmallin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi vaihtoehtoa on mielessä, nukun vielä yön yli niiden kanssa.

   Poista
 5. Vältyt jumpalta, kun annat työsi esim Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi. Eikä 2m x 2m ole koko eikä mikään Soilen longarm-koneelle. Ihan vain vinkkinä. Mutta tietysti, jos tykkäät tikkaamisesta niin näinhän se etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumppa ei ole minulle yhtään haitaksi, mutta kyllä kävi Soile Armeineen muutaman kerran mielessä kerroksia rakennellessa. Tämän päätin tehdä kuitenkin ihan itse jo tikkauskokemuksen hankkimiseksi :)

   Poista
 6. Et ole turhaan kontannut ja rasittanut polviasi, sillä peitosta on tulossa kertakaikkisen upea. Värit ovat kauniit ja kuvio myös.

  VastaaPoista
 7. Peitto on hieno, mutta kemikaalien käyttö tuntuu hämmentävältä. Olen koonnut parivuoteen peittoja hakaneuloilla ja tikannut ne kotikoneella.

  VastaaPoista
 8. Superihana peitto.. on siinä varmasti ollut paljon työtä:)

  VastaaPoista
 9. Nimimerkillä kokemusta on lattian hinkkaamisesta sanoisin, että hyvin olet ympäristön suojannut - mankeloituja lakanoita tuohon tuskin kannattaa käyttää, kun menevät saman tien koneeseen ;) Hieno työ, kauniit värit, jännittävää nähdä, millaisen tikkauksen siihen kehität!

  VastaaPoista
 10. Kaunis, kaunis. Joskus kun ottaa kuvia joutuu tosella hankaliinkin asentoihin :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanan näköinen peitto. Värit ovat todella onnistuneet. Minusta tuo yhdistämisvaihe on kaikista hankalin, en ole koskaan kokeillut tuota sprayliimaa... Mielenkiinnolla odottelen kuvaa valmiista peitosta.

  VastaaPoista
 12. Ooo, miten hieno!!! Tosi kaunis.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!