Sivut

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tähtitikkausta

Tikkausmalliksi valikoitui yhden (epäonnisen) kokeilun jälkeen tähdet. Yritin mallipiirroksestani löytää kohtalaisen samansuuntaisia linjoja, jotta työtä ei tarvitsisi niin paljon pyöritellä, mutta se osoittautui niin haastavaksi, että päädyin tikkaamaan sitten tähden kerrallaan. Työ etenee kuitenkin aika rapsakasti, kun ajattelen, että teen tämän tähden ja sitten teen jotain muuta. Mutta kun saan tekeillä olevan valmiiksi, päätän tehdä vielä yhden, ja vielä yhden jne. 

Tähdet ovat symmetrisiä, vaikka näyttävät taustapuolen kuvassa olevan hiukan vinksallaan, kun jouduin etsimään sellaisen kuvakulman, että sain ne näkyviin. Ylälankana on Töölön Tilkkupajasta ostamani valkoinen Aurifil - aivan huippulanka ommella! Alalankana lila Mettlerin Quilting-lanka, hyvin pelaavat yhteen.

Lämmin kiitos kommenteista!
Anna, grazie al tuo commento!

8 kommenttia:

 1. Mistä tempaiset tähtimuodot? Koetin silmällä etsiä tilkkupinnasta tähtiä, mutten kovin monta löytänyt. Kivalta näyttää kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähdet löytyvät kyllä tilkkupinnasta, Edellisen postauksen alimmasta kuvasta selvemmin, tummat lilat palat muodostavat viisi isoa tahteä keskelle ja reunoissa on pienet tähdet, kulmissa sekä pitkän sivun keskellä kaksi rinnakkain. Noiden väliin mahtui mukavasti sekä isoja ja pieniä niin että sakaroiden päät ovat vastakkain.

   Poista
 2. Tässä on toinen Aurifil-lankafani. Itse asiassa minä houkutin Soilen tilaamaan valkoista Aurifilia. Kun on hyvä lanka koneessa, voi keskittyä ompelemiseen. Helmikuussa käytin kokonaisen kilometrin Aurifilia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin Aurifiliin kerrasta! Kiitokset sinulle Soilen houkuttelusta. Lanka on paras ikinä käyttämäni, kulkee temppuilematta ja tekee kaunista jälkeä.

   Poista
 3. Aurifil on kerrassaan hyvä lanka koneessa ja käsintikkauksessa! Tikkauskuviot näyttävät kauniilta.

  VastaaPoista
 4. kauniita kuvioita ja kaunis kangas, lila on lempivärejäni. Muuten tikkauksessa lanka on hyvin tärkeä! onnistumisen kannalta.

  VastaaPoista
 5. Itsekin olen kovasti tykästynyt Aurifilin lankoihin, sekä kone- että käsinompelussa oivallinen lanka! Tikkauksesi korostuu kivasti lilalla taustalla!!

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Koskahan opettelisin tikkaamaan, järjestetäänköhän siitä aiheesta kursseja??

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!