Sivut

lauantai 15. marraskuuta 2014

Washingtonista Barcelonaan

Puutuvan palasen saapumisen jälkeen Maailmanmatkaajaa oli helppo jatkaa, koska olin leikannut loput tarvittavat osaset valmiiksi. Hiukan säädin reunusta vielä oman makuni mukaiseksi- ja siinä se on:


Ohjeen mukainen reunus oli tehty kahdesta kankaasta, mutta minulla ei ollut kahta tarpeeksi, joten korvasin toisen kankaan kahdella kankaalla. Kulmapaloja ei ohjeessa myöskään ollut, vaan raitakaitale jatkuin vain vastakkaisilla sivuilla loppuun asti. Koska peitto on rakenteeltaan symmetrinen, mielestäni kulmapalat sopivat paremmin. Niiden toteutuksesta voi olla montaa mieltä, mutta ne nyt ovat mitkä ovat. Eivät kuitenkaan osu silmään niin pahasti kuin samanlaisena jatkuva reunus.

Reunuksessa oleva sininen kangas. jossa on valkoisia viivoja, on tilkku-urani alkuvaiheen ostoksia Finlaysonin tehtaanmyymälän alekorista. Vasta myöhemmin ymmärsin, että se on aika haastava kangas pieneksi pilkottuna. Muutamaan kaupunkiblokkiin leikkasin tähtimäisistä kohdista fussy cut -tekniikalla keskipalat. Kun kangasta oli kohtalaisen paljon, päätin upottaa sen reunukseen.  Ja mielestäni se toimii näin yllättävän hyvin. Taustakankaaksi en sitä halunnut, se on mielestäni kokonaisena aika levoton.

Maailmanmatkaaja-peiton on suunnitellut Pat Sloan. Blokkiohjeet ilmestyivät kuukausittain tämän vuoden alusta alkaen. Ohjeet blokkeihin ja kokonaisuuteen löytyvät täältä. Keskusblokki on Washington DC. Ja kaupunkiblokit ylhäältä vasemmalta myötäpäivään; Sydney, Pariisi, Barcelona, Venetsia, Chicago, San Juan Puerto Rico, Lontoo ja Sant Louis Missouri. Olin vähän yllättynyt, kun kulmiin tulikin ihan "tavalliset" ruutublokit, olisi luullut maailmassa kaupunkeja riittävän. Omaan silmääni pistää vahän Washingtonia kiertävien blokkien välissä olevien kaitaleiden erilaiset leveydet. Kaupunkiblokkien välissä olevat kaitaleet ovat leveämmät kuin kaupunki- ja ruutublokin välissä. Jos olisin taas miettiä tätä ajan kanssa, olisin poikennut tässäkin kohtaa ohjeesta ja tasannut kaitaleiden leveydet. Mutta ne ovat nyt siinä sellaisina kuin ovat.

Tilkkupinnan koko on n. 160 x 160 cm. Suomalaisittain hiukan hassu peiton muoto, mutta torkkupeittona tämän alle mahtuu hiukan pyöreämpikin olento. 

Seuraavaksi tämä taitaa tarvita taustakankaan...

12 kommenttia:

 1. Huikean kaunis tilkkutyö.. tässä silmä lepää:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis, kaunis, kaunis! Minusta nuo sinun kulmat ovat upeat! Ihan kuin sivujen palat jatkuisivat kulmiin asti, olisivat vaan menneet lomittain. Hyvin sopii Finlaysonin valkoviiru tuohon. Pyöreämpi olento tai kaksi ohutta, kuinka vaan.

  VastaaPoista
 3. Hei! Hieno siita tuli! Kiva kun kirjoitit paljon ajatuksiasi tyosta. Olen samaa mielta kaikesta. Terveisin Teje

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis työ ja reunakaitale+ kulmat on juuri sopivat tähän työhön!

  VastaaPoista
 5. Kaunis!
  Liekö suunnittelijalla mielikuvitus loppunut, kun kulmiin ei saatu kaupunkinäkymiä? ;o)
  Et sinä suunnittelisi meille jotain kivaa Helsinki-Tampere-Jyväskylä -Oulu -mysteeriä, minäkin osallistuisin!!??

  VastaaPoista
 6. On niin kaunis, että tämä kävisi vaikka seinälle! Hyvä ratkaisu tuo kulma.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis ja raikkaat värit, upea!

  VastaaPoista
 8. Voi että on hieno peitto. Todella maailmanmatkaaja.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!